Friday, August 12, 2011

Half full

We zijn bijna op de helft van de zomervakantie. De helft hebben we nog voor ons liggen als een periode die zich anders zal ontvouwen dan voorgaande. Deze tweede helft zal zich voor ons in Frankrijk afspelen, op een eiland vanuit een tent en in de tent. Veel buiten en wellicht ook veel mooi weer! Voor de thuisblijvers hopen we natuurlijk dat het ook hier een goede tweede helft wordt met mooi weer?! Waarom willen we dat? Zomer is synoniem voor buiten, laat buiten ook, terrasjes en door die zalige warmte het gevoel te hebben dat je eigenlijk niets hoeft te doen. Je moet er van genieten dus dan hoef je je ook niet schuldig te voelen als je weer eens met je voeten omhoog zit. Daar heb ik dan wel weer een fijn kussen voor gemaakt. Met een kaarsje voor de romantiek

In de tent in Frankrijk is ook vast geen stofzuiger er zijn geen ramen die gelapt moeten worden denk ik en geen administratie die zich vanzelf opstapelt.
En de pc gaat niet mee!
Voor de oesters hoeven we niet naar de winkel voor de zee slechts een klein stukje fietsen.
IJsjes eten mag elke dag en de croissants zijn natuurlijk favoriet ontbijt.
We struikelen niet over de scheerlijnen en tellen 's avonds de sterren.
In de tent is geen wasmachine dus de was doen we met de hand.
Net als met de afwas lopen we met het teiltje heen en weer.
Dan hangen we de was aan de scheerlijnen kun je er ook niet over struikelen.
We kopen lekkere wijntjes en drinken die op voor de tent.
Terwijl de kinderen verstoppertje spelen tussen de schone was aan de scheerlijnen.
Tijdens deze geweldige vakantie word ik 40!
Dan gaan we mosselen eten.
mossel-schilderij
Met frites.


Nog even wat boeken lenen bij de bieb, haakspullen inpakken en Zpagetti opruimen. Over Zpagetti gesproken, Vergeet-me-niet Bloemen heeft inmiddels mijn eerste vaas verkocht! Ik breng er gauw nog een paar heen. Overtheyarn-undertheyarn-thenpullitthrough!

Afgelopen zaterdag ondanks de slechte voorspellingen een heerlijke middag Soestduinen gehad, altijd fijn daar. Zo mooi en rustig, met recht een inspirerende plek...
Maar we hadden het laatste schepje nog niet ingepakt of de eerste dikke druppels vielen op onze neuzen. Steeds sneller en steeds meer, rennen! Drijfnat, moe en voldaan stapten we na een race door de regen die zo'n haast had dat zelfs de bomen m niet konden stoppen, in onze auto's.

2 comments:

  1. Wat een gezellige windlichten! Leuk zo omhaakt.
    Hartelijks

    ReplyDelete
  2. Dank je wel! Die grote zijn eigenlijk vazen maar wie weet doen ze het ook prima als windlicht.

    ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)