Friday, November 04, 2011

Ginkgo Biloba

De Japanse notenboom (Ginkgo biloba) is een boom uit de familie Ginkgoaceae. De soort wordt ook wel kortweg ginkgo of Japanse of Chinese tempelboom genoemd. De plant wordt gezien als een levend fossiel. Dit vanwege het feit dat het de enige overgebleven soort is van zowel het geslacht Ginkgo als de familie Ginkgoaceae. (Bron: Wikipedia)
En zo een prachtige boom staat bij ons in de tuin. Deze dagen lijkt de boom wel licht te geven. De bladeren kleuren in de herfst zo mooi licht geel, heel wonderlijk. Het blad is ook zo mooi van vorm en groeit aan de takken als dennennaalden. Het lijken wel allemaal harten twee perfecte helften gespiegeld. Een symbool van hoop en liefde, voor altijd.


En dan nog een bijzondere geneeskrachtige werking. Zomaar in onze tuin! Wij maken er geen medicijntjes van maar kijken en genieten. De kinderen rapen de blaadjes, kunnen we een slinger van maken. En we zetten een tak op tafel. Wat
geeft meer licht; de pompenlantaarn of die gele ginkgo blaadjes? En warmte...?!

Die pompoen lantaarn maken we natuurlijk samen. Dat is best een werkje! Maar dan heb je wel een mooie lantaarn. En lekkere soep!

No comments:

Post a Comment

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)