Thursday, October 25, 2012

Pompoenlichtje en recept

Onze eerste pompoenlantaarn dit jaar. Wie zou er wonen in dat knusse huisje?
Het uithollen met de lepel is een geduld werkje. Het lijkt vooral in het begin totaal niet op te schieten.
Maar gestaag groeit de schaal oranje snippers en wordt de binnenkant dunner.
Dit zorgt voor het mooie doorschijnen.





Met een guts voorzichtig versieren door alleen het donkeroranje laagje weg te snijden.
Wat te doen met de pompoenrasp? Want na een middagje uithollen en versieren heb je natuurlijk helemaal geen tijd meer om ook nog uitgebreid te gaan koken. (hebben we daar überhaupt nog tijd voor?!)

Recept: Fruit wat knoflook met (verse) gember, kaneel, koriander (gemalen zaadjes) en (verse) tijm in olijfolie. Doe hier je pompoenraspsels bij. Laat lekker even pruttelen (gat wat een vies woord vind ik dat). Het wordt extra lekker als je er een scheutje room bij doet. Eet met zilvervliesrijst en roer er nog wat fijngehakte walnoten doorheen.


Een volwaardige maaltijd. Eet de maaltijd in het donker (het ziet er toch niet uit) rondom de verlichte pompoen!

Recipe: Fry garlic, (fresh) ginger, cinnamon, thyme and coriander in some oliveoil. Stir in the grated pumpkin and let simmer for a while. Add some cream to your taste.
Eat with brown rice and sprinkle some chopped walnuts.
Enjoy around your pumpkin lantern.

5 comments:

  1. Och, wat een leuke variant op het griezelgezicht!
    Heel gezellig zo...

    ReplyDelete
  2. Mooi en gezellig..hebben de tuin nog vol pompoenen liggen..toch maar eens iets mee doen?!

    ReplyDelete
  3. Oh, wat een mooi huisje! Daar kun je volop op los fantaseren wie daar woont ;-)

    ReplyDelete
  4. Wow, wat mooi, ik ben sprakeloos.... (over twee weekjes mogen wij op school ook zoiets proberen te maken voor het Sint Maartensfeest)

    ReplyDelete
  5. blijven toch altijd wel heel mooi en sfeervol he die pompoenen! mooi!

    ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)