Friday, February 21, 2014

Lego finds of the week

Of te wel de bonus van een paar rondjes stofzuigen. Misschien herkennen jullie dat wel. Je wilt toch niet je bloedjes van kinderen teleurstellen met de mededeling dat er allerlei Lego onderdeeltjes in de stofzuigerslang zijn verdwenen?
Over het algemeen stofzuig ik ook liever als ze er niet zijn zodat ze niet achter me aan rennen of ik toch niet dat stukje Lego op heb gezogen.
Tja dan moeten ze het natuurlijk ook niet laten slingeren maar dat blijkt over het algemeen een mededeling uit de categorie overbodig.
Nu heeft onze stofzuiger geen zak maar een soort emmer waar alles in terecht komt die eens in de zoveel tijd geleegd kan worden in de afvalbak. Heel handig en zo is het nog redelijk te doen om opgezogen schatten weer te voorschijn te toveren. Maar ik vind dat toch een viezig klusje waar ik ook nog eens heel erg van ga niezen.
En laat stofzuigen nou toch al niet mijn meest favoriete huishoudelijke taak zijn. Ik vraag me trouwens af welke taak dat wel zou kunnen zijn. Maar dat terzijde.


Ik besloot om aan het stofzuigen een klein moment van plezier en speelsheid toe te voegen. Alle Lego stukjes die voor mijn brullende apparaat verschenen deze week bewaarde ik.
En gisterenmiddag maakte ik van al die Legostukjes een klein bouwwerkje.
De reactie van de kinderen ontlokte een trots ja knikken bij mij; oh mama heb jij dat gemaakt?!  Zo wordt stofzuigen toch nog een dankbaar werkje!

4 comments:

 1. Haha, misschien dat ik dat ook maar eens moet gaan doen. Dat maakt het stofzuigen inderdaad weer leuker.

  ReplyDelete
 2. Dat heb je prachtig gemaakt, mama, maar bij mij zou dat destijds veel grotere bouwwerken zijn geworden, terwijl ik vast niet vaker stofzuigde ;-) Helaas ben ik nooit op dat leuke idee gekomen, maar vrees niet, ik heb naar hartenlust kunnen bouwen ;-)

  ReplyDelete
 3. hahaha geweldig :-)
  nu alle muntjes verzamelen die je in de wasmachine of droger zal vinden...

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)