Monday, March 03, 2014

LEGO finds of the week 2

Of te wel de bonus van een paar rondjes stofzuigen. Misschien herkennen jullie dat wel. Je wilt toch niet je bloedjes van kinderen teleurstellen met de mededeling dat er allerlei Lego onderdeeltjes in de stofzuigerslang zijn verdwenen?
Over het algemeen stofzuig ik ook liever als ze er niet zijn zodat ze niet achter me aan rennen of ik toch niet dat stukje Lego op heb gezogen.
Tja dan moeten ze het natuurlijk ook niet laten slingeren maar dat blijkt over het algemeen een mededeling uit de categorie overbodig.
Nu heeft onze stofzuiger geen zak maar een soort emmer waar alles in terecht komt die eens in de zoveel tijd geleegd kan worden in de afvalbak. Heel handig en zo is het nog redelijk te doen om opgezogen schatten weer te voorschijn te toveren. Maar ik vind dat toch een viezig klusje waar ik ook nog eens heel erg van ga niezen.
En laat stofzuigen nou toch al niet mijn meest favoriete huishoudelijke taak zijn. Ik vraag me trouwens af welke taak dat wel zou kunnen zijn. Maar dat terzijde.

Ik besloot om aan het stofzuigen een klein moment van plezier en speelsheid toe te voegen. Alle Lego stukjes die voor mijn brullende apparaat verschenen deze week bewaarde ik.
En na een week ongeveer maakte ik van al die Legostukjes een klein bouwwerkje.
De reactie van de kinderen ontlokte een trots ja knikken bij mij; oh mama heb jij dat gemaakt?!  Zo wordt stofzuigen toch nog een dankbaar werkje!

3 comments:

 1. hihi wat herkenbaar! Helaas hebben wij geen emmer, maar een zak en die ga ik echt niet meer helemaal uit elkaar halen voor stukjes lego of andere kleine dingetjes...
  Mooi bouwwerk!

  ReplyDelete
 2. oww niet alleen lego.. ook kralen en pennen en kleine kleurpotloodjes , muntstukken enz enz enz..
  voor je het ziet schiet het al je stofzuiger in!!!
  ik heb een zak, zij het geen papieren, maar een stoffen met ritssluiting..die ik om de zoveel tijd moet legen.. maar ik haal het er gerust uit hoor!
  lego is duur!!!

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)