Tuesday, January 10, 2017

Nieuw jaar

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje bezig maar ik heb het gevoel dat het erin geslopen is. Eigenlijk is alles gewoon het zelfde gebleven alleen heet het nu anders, het heet nu 2017.
De kinderen gaan weer naar school na dat ze twee weken heerlijk uit hebben kunnen slapen en vaak ook veel te laat naar bed gingen! En dan lekker in je pyjama rond blijven lummelen. Heerlijk vind ik het om met koffie en de krant nog even in bed te blijven als het buiten zo donker is.
Maar goed vanmorgen rende ik alweer door het bos. De boodschappen moeten gedaan ik ga in huis een beetje opruimen en schuiven.
En ik heb eindelijk een verwijzing gevraagd naar de reumatoloog. Oh jee en ik ben nog zo jong en doe zoveel met mijn handen maar ook dat is er ongemerkt sneller ingeslopen dan je gezien mijn leeftijd mag verwachten. Mijn vingers doen dus pijn. En ik denk dat als ik nog heel lang veel wil blijven doen. Niet alleen met mijn handen maar ook blijven hardlopen en yoga beoefenen en ach ik weet niet wat allemaal dan is het wellicht toch verstandig om er maar eens serieus naar te laten kijken.
Natuurlijk leef ik al heel gezond enzo. Echt! Ik heb heus wel heerlijke appeltaart met slagroom gemaakt en gegeten hoor toen Sam in de kerstvakantie tien werd.
Want genieten is ook gezond. Toch ben ik soms een pietsie beetje bang dat ik ineens moet beseffen dat het er in is geslopen dat ik mijn mobiliteit kwijt ben. En dat zal me niet gebeuren!
Kleine borduurwerkjes maken heb ik altijd al erg fijn gevonden en op dit moment vind ik daar behalve rust ook veel plezier in. En rennen toch ook. Dus doe ik dat!
Er is altijd wel een beetje tijd te vinden voor wat je leuk vind. Ik geloof heilig dat me dat goed doet.

5 comments:

 1. Sterkte met je handen, laat het maar eens goed uitzoeken.
  Grtz,
  Chris

  ReplyDelete
 2. Goed dat je naar de reumatoloog gaat. Op het gebied van medicatie voor reuma is er veel veranderd de laatste jaren. Ik ben zelf na moeizame jaren, nu met medicatie stabiel en mobiel.
  Groet Thea

  ReplyDelete
 3. goed dat je het gaat uitzoeken,ik heb ook altijd erg last van mijn handen en gewrichten,maar ben er nooit mee verder gegaan,nou nu vandaag was het ook heerlijk geweest om op bed te blijven,het is donder nat en winderig buiten,bbrrr,

  ReplyDelete
 4. Sterkte, goed dat je het laat uitzoeken, er is momenteel zoveel aan jouw soort klachten te doen, de tijden zijn erg veranderd
  Met warme groet Manon

  ReplyDelete
 5. Succes ermee, hopelijk snel beterschap!
  Groetjes, Sigrid

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)