Tuesday, October 02, 2012

Perenoogst & recept (recipe)


Peren. mmm
Met peren kun je lekkere jam maken. Uit de boomgaard van bevriende mensen kregen we een hele emmer vol. Peren dan. Het was nog geen jam.
Maar peren en suiker als jam leek me ook wel een beetje saai. Dat is maar alleen zo peer. Wat nog erbij?

We maakten perenjam met verse gember (gewoon naar smaak de geschilde gemberwortel bij de gesneden peer raspen) en een snufje kaneel (kaneelstokjes meekoken kan natuurlijk ook, dan heb je straks een potje jam met een stokje voor het raam!)

Natuurlijk vertoont Robin weer haar snijkunsten!
En oooooooooooh  wat is de jam lekker geworden zeg! Die is vast snel op en dan hebben we er weer een leuk lichtje bij.



Of vaasje.

Recipe:
Peel and slice your pears, put on a scale and add sugar just enough for the weight of your pears.
Stir together in a pan with some cinnamon and  grated fresh gingerroot.
Cook for a while and ladle the hot jam into clean jars. 
Put them upside down for a while. (close the lid!)
And of course crochet a nice cosy to put around the jar. You will have a nice light or vase after finishing this delicious  jam

5 comments:

  1. I have never had pear and ginger jam, it sounds wonderful. Thanks for linking up on Super Sweet Saturday!
    Stephanie
    swtboutique.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Pear and ginger sound the most wonderful combination.

    - The Tablescaper

    ReplyDelete
  3. Great idea for a gift and the pear jam sounds delicious! thanks so much for sharing on Craft schooling sunday!

    ReplyDelete
  4. Oh, how delicious sounding!! Thank you so much for sharing at Sharing Saturday!!

    ReplyDelete
  5. Dit klinkt als een recept dat ik wel wil proberen. Maakt het soort peren nog uit? Kan het ook gewoon met conference peren of zijn 'stoofpeertjes' toch echt veel lekkerder?
    Leuk hoor, die geschreven en getekende recepten.

    ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)