Saturday, December 15, 2012

.... en het wordt een jongetje

Maar dat wisten we al. Want dat is eigenlijk elk jaar zo.
Het kindje zal geboren worden midden in een winternacht. En ons helder weertje brengen (variatie van Sam op: 'die ons heil ter wereld bracht').
Dan zal elke vogel zijn lied zingen en de herders zullen hun fietsen laten staan (variatie van Rozemarijn op: 'herders waarom zingt gij niet, laat de citer slaan')
Leuk een baby. Wij zijn vol verwachting.
De slinger is op bestelling gemaakt voor een jongetje in de klas van Sam die bijna jarig is, lichtblauw met koninklijk goud.  (je kan ze in alle mogelijke kleuren bij mij bestellen!)


Want een koning gaat geboren worden.
Wij zullen dit heuglijke feit elders vieren en kochten daarom dit jaar geen kerstboom. Maar we hebben heel verantwoord het dennengroen van de adventstuin mee naar huis genomen.
Dit maakte ik aan elkaar vast en hing het op aan de balken van het plafond.
Lichtjes erin. Kleine kerstballetjes. En zie daar onze ondersteboven zeer groene en verantwoorde maar toch ook gezellige ondersteboven kerstboom.

En daar, kijk goed, wachten ook Jozef en Maria met de herders (de schaapjes zijn even elders gaan grazen) vol verwachting op de koningsbaby...

2 comments:

  1. Hihi, die variaties op vind ik wel grappig!

    ReplyDelete
  2. De echte groene boom staat inmiddels in de schuur! Morgen wordt-ie versierd en ik laat de kinders hun gang gaan. Uiteindelijk is dat toch het belangrijkst. Een op-z'n-kop-aan- het-plafond, dat vind ik wel een bijzondere twist. Misschien stel ik dat ook wel voor ;-).
    Leuk dat je een kijkje nam op m'n blog en nog leuker dat je reageerde! Groet, Anco

    ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)