Sunday, November 10, 2013

Orakel Omslagdoek

Wat een zaligheid.. Tijd voor iets voor mezelf.
Een omslagdoek.
  Zo zacht. Zo warm
 Heerlijk. 

 Alpaca wol met zijde.
Prachtig.

De moeder aarde orakelkaart van de I-tjing die omslagdoek heet past nu bij mij. Mijn lieve, dierbare vriendin trok voor mij deze kaart op mijn verjaardag. Een warme zomeravond. De metafoor vind ik prachtig. Ik ging op zoek naar warme wol en begon aan een Omslagdoek. Voor mij.

Omslagdoek
Bron: online-orakels.nl
"Als de Omslagdoek om je schouders is gevallen, word je uitgenodigd naar huis terug te keren. Als je jezelf onlangs bent vergeten, is het nu tijd je je wezen en potentieel te herinneren. Als je een bochtig pad hebt bewandeld door anderen onjuist te beoordelen, is het nu tijd om thuis te komen bij het liefhebbende hart en om de waarde te zien die in alle paden en alle gekozen lessen ligt. Je zou kunnen thuiskomen bij de magie waarin je ooit geloofde, of bij een nieuw gevoel van welbevinden, maar in elk geval keer je terug naar een tijdelijk vergeten staat van zijn. In elk leven bestaat de behoefte om naar de eenvoud van geluk terug te keren. Als je vergeten bent hoe je de eenvoudige waarheden kunt vinden die eens je innerlijke vreugde schraagden, is het tijd om naar huis terug te keren. De Omslagdoek dragen is thuiskomen in de armen van Moeder Aarde, en bemind worden. De verantwoordelijkheid die je tegelijk met de Omslagdoek ontvangt, bestaat uit liefdevol te zijn jegens anderen die het Heilig Pad of de weg naar huis vergeten zijn."

Heb een mooie zondag.

8 comments:

 1. Nou, dat is duidelijk: doorhaken jij! Heel snel, zet de turbo er op, geen tijd meer voor iets anders! :-D Succes, ik hoop van harte dat de tekst op de kaart uitkomt ;-)

  ReplyDelete
 2. Oei, dat is wel een extra mooie manier om naar je schitterende omslagdoek te kijken! Ik krijg ook spontaan zin in zo'n cadeau voor mezelf... ;-)
  Veel haakplezier verder, groetjes van Mirjam.

  ReplyDelete
 3. Mooi! de wol, de kaart en de uitleg. Haak maar snel deze warme omslagdoek voor jezelf!

  ReplyDelete
 4. Prachtig ... zowel de omslagdoek in wording als de getrokken kaart!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 5. Kan me niet anders dan me aansluiten bij de vorige reacties, beide prachtig!

  ReplyDelete
 6. Ik ben blij dat ik nu ook een omslagdoek aan het maken ben :-) Prachtige getrokken kaart en gekozen kleurtjes, nog veel haakplezier!

  ReplyDelete
 7. The yarn looks so soft and delicious!

  ReplyDelete
 8. Ooo, wat mooi!
  Die wol lijkt me prachtig. Dat zal heerlijk zijn om mee te werken en straks een omslagdoek van te hebben.

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)