Friday, September 11, 2015

Kaas en olijfolie

In mijn hoofd heb ik alle mooie dingen die ik wil maken al om me heen. En zijn alle werkjes die overal in huis te vinden zijn om elk moment op gepakt te worden om af gemaakt te worden heel mooi. Dat is echt niet zomaar een knutsel die daar ligt of een half af werkje of een punnikmandje vol draadjes. Mijn lief noemt alles wat ik doe punniken. Schertsend maar misschien, hoop ik dan, ook wel liefdevol.
Omdat je mij uit kunt tekenen in een stoel, op een stoel of op de bank met een werkje in mijn handen. En punniken doe ik eigenlijk nooit. Dat doet Robin vooral. Kilometers punnikt ze. Terwijl ze vredig naast me zit. Dat meters maken met punniksels deden mijn zusje en ik vroeger ook trouwens. En er dan mee naar buiten om te kijken hoe ver we kwamen!
Dat gaat met borduren wel anders. Mijn getekende recepten borduren dat leek me een leuk idee. Voor het tekenen van die recepten zou ik ook wel vaker wat tijd vrij mogen maken want dat vind ik ook heerlijk om te doen en ik heb er nog heel veel.
Maar ik ben begonnen met de zevenbladpesto en nu dus bezig met de kaas en de olijfolie. Ik zie het al voor me als het af is.
Kunnen jullie je daar ook een voorstelling bij maken? Misschien niet.
Ik dus wel en daarom vind ik het ook zo leuk om ergens mee bezig te zijn. Ergens om mij heen is het al af en klaar en met dat idee in mijn hoofd voelt het alsof ik iets heel moois maak.
Dan mag het wel op het zoveelste punnikwerkje lijken, ik zit er net zo vredig mee als Robin met haar punnikwerk.
ikookgewoon.blogspot.nl/2014/05/zevenbladpesto.html
En het doet me goed.
Fijn zonnig weekend!

2 comments:

  1. Heerlijk toch! Geniet van je maaksels draadjes, gepunnik en nog veel meer!

    ReplyDelete
  2. Heel mooi begin groetjes Marie-Claire

    ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)