Saturday, September 19, 2015

Edelsteenzakje

Vorige week kreeg ik een mailtje van iemand die de gehaakte edelsteenbuideltjes zo mooi vond. En nu had ze bedacht dat er wel graag eentje voor haar schoonvader wilde hebben.
Hij zou op reis gaan. En ze wilde hem graag een maansteen meegeven in zo'n door mij gehaakt buideltje.
Wat lief, dacht ik.
En; waarom een maansteen?
Deze steen is van mij, geen maansteen.
Maansteen versterkt het vrouwelijke in ons maar kan ook ons lot gunstig beïnvloeden. Tot zover lijkt mij dat best goed voor een bijzondere reis.
De Romeinen dachten dat de steen ook tegen ziekten beschermt en maansteen zou ook helpen bij slapeloosheid. Dat lijken me zeker nuttige zaken voor op reis.
Of ik dus zo'n buideltje wilde haken maar graag in natuurlijke kleuren.
Waarschijnlijk is de persoon in kwestie een eenvoudige man. Maar wel een man die op reis gaat met een mooi en persoonlijk cadeau van zijn schoondochter.
Ik stel mij zo voor dat deze man soms moet uitrusten en daarbij gaat zitten op een grote rots. Hij zal af en toe de steen dan in zijn hand nemen en aan haar denken. Hij stopt het kostbare kleinood terug in het buideltje en zal een broodje eten, wat drinken uit zijn veldfles en een beetje mijmeren.
Vervolgens pakt hij de wandelstok, hangt zijn rugzak weer om en met het buideltje om zijn nek gaat de reis voort.

Als je ook zo een buideltje wilt, voor je zelf of je schoonvader of iemand anders stuur me dan een mailtje: renee@estreachikitu.com
Het patroon staat ook in mijn boek Rokjes Haken ISBN 978 94 6250 0457 *  te koop bij je lokale boekhandel, handwerkwinkel of online

Fijn weekend!

5 comments:

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)