Saturday, October 10, 2015

Ophangen die takken!

Daar hoef je helemaal niet voor naar de winkel. Ik heb mij daar eerlijk gezegd over verbaasd, dat er winkels zijn die beginnen met een A of een X of zichzelf bloementraiteur noemen die takken verkopen.
Takken hè?! Die je ook in het bos vindt. Ik raad je aan om eens naar het bos te gaan vooral in deze tijd want het is er werkelijk prachtig in de herfst.(Herfstlicht)
Thuis heb je als je een tuin hebt misschien ook wel takken. Zonder dat je het wist. Wij hebben bijvoorbeeld een blauwe regen boven ons terrasje voor de serre. En dat groeit hard. Net als klimop, het lijkt wel een alien.
Tijd dus om te snoeien. Ik lapte de ramen van de serre en verschoof daar de eettafel heen. In het na- en voorjaar is het in de serre heerlijk toeven. De zon warmt alles op en soms kunnen we dan zelfs met de deuren open eten.
Een beetje extra licht leek mij dus onontbeerlijk. Na dat ik met de snoeischaar mijn slag had geleverd had ik behalve veel groen afval ook een paar prachtig gevormde takken.
Deze takken heb ik met een wollen draad bij elkaar gebonden en aan het plafond gehangen.
Misschien als de dagen weer donkerder worden hangen we er nog wat lichtjes in.

Nu is het heel mooi om er wat herfstige dingen aan te hangen. Zoals physalis, besjes en blaadjes of knutsels.
Zelf doen is zoveel leuker en dankbaarder!
En je hergebruikt je eigen snoeiafval. Ik heb zelfs een flinke, afgewaaide tak van onze boom in de klas van Rozemarijn opgehangen met besjes en blaadjes eraan. Iedereen vindt het prachtig. Zo simpel is het.

6 comments:

 1. en zo is het, gewoon simpel, uit het bos of je achtertuin:) Ik zou er zeker lichtjes in stoppen:) groet Francien

  ReplyDelete
 2. Wij hebben ook zo'n tak uit het bos ooit meegenomen.
  Na het drogen is hij rond de kerst opgehangen om nooit meer weg te halen!
  De slingers, paaseieren, knutsels van de kids, oranje meuk, vilten paddestoelen van alles heeft er al aan gehangen.
  Ja ik ben fan van takken uit het bos ;-) en jullie takken uit eigen tuin zijn ook prachtig!
  I love handmade!!

  ReplyDelete
 3. Soms is het inderdaad onzinnig wat er in de winkels ligt. Ik moet wel meteen bekennen dat ik laatst een plakje boom heb gekocht bij de actionio. Die was zo mooi strak gezaagd en schuin, dat was mij dan weer niet zelf gelukt.
  Wat een heerlijke tuinkamer heb je....

  ReplyDelete
 4. Ik wil ook nog zo'n tak zoeken in het park hier vlakbij , mooi om vilthangers aan te hangen. Ik ben het helemaal met je eens dat je echt heel veel in de natuur kunt vinden en niet meteen naar de winkel hoeft te hollen.
  Groet Thea

  ReplyDelete
 5. Een paar jaar terug kochten wij ook een tak om dingen aan te hangen. Gelukkig was ie niet zo duur want de tak was ook veel's te klein. Lijkt me wel leuk om weer zoiets op te hangen, alleen dan zelfgemaakt. Misschien binnenkort toch maar eens op zoek gaan..

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)