Tuesday, December 08, 2015

Handwerkende handen


Zo ontzettend dankbaar! Vorige week ben ik begonnen om in de vluchtelingenopvang haaklessen te geven.
Het is fijn om met elkaar samen te zijn, om met je hoofd, hart en handen bezig te zijn. Fijn om iets nuttigs te maken zoals bijvoorbeeld sjaals voor de kinderen. En iets nieuws leren is altijd goed.
Grote dozen en zakken vol wol waren al eerder bij mij bezorgd. Alles sorteerde ik op kleur en wat niet meer bruikbaar was deed ik weg.
Daar zat ik dan aan een grote tafel met heel veel vrouwen en een paar mannen. Waarvan alleen de tolk Nederlands sprak. Wat een geduld! Iedereen had geduld. De vrouwen wilde het zo ontzettend graag leren. Ik heb iedereen persoonlijk geholpen. Bij sommigen kon dat in het Engels maar bij de meesten moest de tolk helpen, hij kon dan ook haken aan het eind van de avond.
Vanavond ga ik weer.
Ik heb een map aangelegd met zoveel mogelijk beeldmateriaal en de beginselen van het haken.
Vorige week kon iedereen aan het eind van de avond lossen haken. Lange gekleurde kettingen! Een enkeling begon alvast met de vasten.
Dus ik hoop vanavond en morgenavond een lapje te kunnen haken. Daar gaan we dan een zeehond van maken.

Het vergt een hoop tijd en aandacht maar er zijn ook veel mensen die mij helpen en mensen die wol en ander materiaal aan willen leveren.

Dat is trouwens heel erg fijn!
Mocht je dus nog wol over hebben of je af vragen hoe dat nou allemaal gaat en iets dergelijks voor de vluchtelingen in jouw buurt willen doen;
Stuur me maar een email renee@estreachikitu.com

9 comments:

 1. Wat een mooie missie ben jij begonnen, super!

  ReplyDelete
 2. Oh..wat een geweldig initiatief zeg! Ik denk dat het heel goed is voor hun om even de aandacht op wat anders te hebben, en dan is haken toch echt wel Zen. Chapeau!

  ReplyDelete
 3. Wauw! Wat een prachtig initiatief, Renée! Een diepe buiging voor jou..

  ReplyDelete
 4. Héél fijn van je, dit initiatief!
  Je zult er heel wat voor terugkrijgen, maar bovenal is het een gezellig samenzijn en heb je het hart op de juiste plaats!
  Succes ermee!

  ReplyDelete
 5. Heerlijk jammer dat ik niet in de buurt woon dan hielp ik je ben ook grote handwerk fan.mocht jij toevallig 2 knotjes witte katoen hebben ik zit er erg om verlegen.het is iets dikkere dan de durrable katoen.

  ReplyDelete
 6. Heerlijk jammer dat ik niet in de buurt woon dan hielp ik je ben ook grote handwerk fan.mocht jij toevallig 2 knotjes witte katoen hebben ik zit er erg om verlegen.het is iets dikkere dan de durrable katoen.

  ReplyDelete
 7. Wat fijn, mensen zoals jij!!

  ReplyDelete
 8. Ik krijg het er helemaal warm van! Wat ben je toch een goed mens!!

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)