Monday, November 07, 2016

Blaadjes rapen


De herfst is natuurlijk een prachtig seizoen. De kleuren ik kan kan er maar niet over uit. En als dan de zon een prachtige boom in herfsttooi beschijnt tegen de loodgrijze lucht daarachter. Zucht...
Maar het zijn ook juist die tegenstellingen, tot tranen geroerd door die felgekleurde bladeren te mooi bijna om naar te kijken. En dan die loodgrijze zware lucht daarachter waar gewoon ijskoud heel veel regen uit komt vallen. Waar je nat en treurig van wordt.
De herfst. Het blad dat valt biedt de voedingsbodem voor wat in het voorjaar weer komen gaat. En zo is het. Je weet nog niet wat. Maar kennelijk moet het eerst hemeltergend mooi en hartverscheurend pijnlijk zijn.
Eigenwijs dus eigenlijk omdat gevallen blad op te rapen vervolgens aan een touwtje te rijgen en dat dan binnen (ja het kan ook buiten) op te hangen. Er naar kijken. Er van genieten. Tot het genoeg is.
Dan moeten ook deze blaadjes mogen vallen. 

3 comments:

 1. Hoi, Leuk idee, want ze zijn inderdaad prachtig, ik hou ook zo van dit seizoen. Vanmorgen hier ook donkere lucht, bomen met gele blaadjes, op de grond een heel tapijt. Manlief mopperen over alle blaadjes op de auto, maar ik riep alleen maar, kijk dan wat mooi! haha, groet Francien

  ReplyDelete
 2. Mooi geschreven!! Mijn Ginkgo is al voor meer dan de helft kaal, ik hoop er bij daglicht nog een leuke foto van te maken, zaterdag. Nu nog even in het donker de deur uit en met het donker weer thuis, dat vind ik het lastigst aan deze tijd, soortement gebrek aan daglicht.
  Mooie blaadjes rijgen is een goed idee, misschien kan ik ze op mijn werk ophangen, fleurt het een beetje op ;)

  ReplyDelete
 3. ja mooi he,die kleuren allemaal ,echt heel mooi

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)