Monday, October 28, 2013

Grape & thyme jelly

mmmm een hele bak vol met druiven kregen we van de moeder van een vriendinnetje van Robin en een vriendinnetje van Sam.


Twee zusjes die overigens nog twee zusjes hebben maar dat terzijde. De druivenstruik leverde overvloedig veel druiven en daar weten wij wel raad mee.

Eerst alle takjes en rotte en groene druiven verwijderen en voorproeven natuurlijk.
Vervolgens even spoelen en dan lekker koken met een klein takje tijm.

Dan de hele handel door het vergiet, een prachtig paars sap is wat je dan over hebt. Even wegen en dan met de juiste hoeveelheid geleisuiker mengen.

Of, zoals wij deden met Marmelo (jammakers zonder gelatine) om te zoeten gebruikte ik agavesiroop en wat biologische suiker.

Lekker even koken en dan in de schone potjes. Potjes goed aftoppen, dichtdraaien en even op hun deksel zetten. Dan rechtop na een minuut of vijf.
Af laten koelen.

Uitdelen of meteen opeten.

mmmm lekker!

 Jam op lichtje erin!
Of bloemetjes:

We hadden nog druivensap over en mixten dat met wat rood fruit van de markt (aardbeien, frambozen en aalbesjes) vanillestokje erbij en hup nog 8 potten jam erbij op de plank.
 Smullen dus.
Knip met je kind een mooi lapje voor om de pot. Gezellig!


(Christy, je potje jam staat klaar. Van je eigen oogst!)

5 comments:

  1. Ziet er heerlijk uit, dat is het ook ongetwijfeld! Eet smakelijk!

    ReplyDelete
  2. Dat ziet er heerlijk uit!
    Leuke foto's ook!

    ReplyDelete
  3. Mmmm, lekker!!! Wij hebben ook net druivenjam gemaakt, zo leuk om te doen!
    Groetjes, Daphne

    ReplyDelete
  4. ziet er heerlijk uit!!!
    ik had nog zoveel jam van vorige jaren, dus heb ik dit jaar een moes/smoothie gemaakt van de druiven en kiwibessen.. smaakt ook heerlijk.. ik heb alles ingevroren per portie!

    ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)