Thursday, October 25, 2012

Pompoenlichtje en recept

Onze eerste pompoenlantaarn dit jaar. Wie zou er wonen in dat knusse huisje?
Het uithollen met de lepel is een geduld werkje. Het lijkt vooral in het begin totaal niet op te schieten.
Maar gestaag groeit de schaal oranje snippers en wordt de binnenkant dunner.
Dit zorgt voor het mooie doorschijnen.





Met een guts voorzichtig versieren door alleen het donkeroranje laagje weg te snijden.
Wat te doen met de pompoenrasp? Want na een middagje uithollen en versieren heb je natuurlijk helemaal geen tijd meer om ook nog uitgebreid te gaan koken. (hebben we daar überhaupt nog tijd voor?!)

Recept: Fruit wat knoflook met (verse) gember, kaneel, koriander (gemalen zaadjes) en (verse) tijm in olijfolie. Doe hier je pompoenraspsels bij. Laat lekker even pruttelen (gat wat een vies woord vind ik dat). Het wordt extra lekker als je er een scheutje room bij doet. Eet met zilvervliesrijst en roer er nog wat fijngehakte walnoten doorheen.


Een volwaardige maaltijd. Eet de maaltijd in het donker (het ziet er toch niet uit) rondom de verlichte pompoen!

Recipe: Fry garlic, (fresh) ginger, cinnamon, thyme and coriander in some oliveoil. Stir in the grated pumpkin and let simmer for a while. Add some cream to your taste.
Eat with brown rice and sprinkle some chopped walnuts.
Enjoy around your pumpkin lantern.

6 comments:

  1. Och, wat een leuke variant op het griezelgezicht!
    Heel gezellig zo...

    ReplyDelete
  2. Mooi en gezellig..hebben de tuin nog vol pompoenen liggen..toch maar eens iets mee doen?!

    ReplyDelete
  3. Oh, wat een mooi huisje! Daar kun je volop op los fantaseren wie daar woont ;-)

    ReplyDelete
  4. Wow, wat mooi, ik ben sprakeloos.... (over twee weekjes mogen wij op school ook zoiets proberen te maken voor het Sint Maartensfeest)

    ReplyDelete
  5. blijven toch altijd wel heel mooi en sfeervol he die pompoenen! mooi!

    ReplyDelete
  6. Heel mooi gelukt!
    Par une tiède nuit de printemps
    Il y a bien de cela cent ans
    Que sous un brin de persil sans bruit
    Tout menu naquit

    Refrain :
    Jean de la Lune
    Jean de la Lune

    A peine haut comme un champignon
    Il avait l'air d'un petit trognon
    Et jaune et vert comme un perroquet
    Avait un bon caquet

    Refrain :
    Jean de la Lune
    Jean de la Lune

    Pour canne, il avait un cure-dent
    Clignait d'un l'oeil, marchait en boitant
    Et demeurait en toute saison
    Dans un potiron

    Refrain :
    Jean de la Lune
    Jean de la Lune

    On le voyait passer quelquefois
    Dans un coupé gros comme une noix
    Et que le long des sentiers fleuris
    Traînaient deux souris

    Refrain :
    Jean de la Lune
    Jean de la Lune

    Quand il se risquait à travers bois
    De loin, de près, de tous les endroits
    Merles, bouvreuils sur leurs mirlitons
    Répétaient en rond

    Refrain :
    Jean de la Lune
    Jean de la Lune

    Si par hasard, s'offrait un ruisseau
    Qui l'arrêtait sur place aussitôt
    Trop petit pour le franchir d'un bond
    Faisait d'herbe un pont

    Refrain :
    Jean de la Lune
    Jean de la Lune

    Quand il mourut, chacun le pleura
    Dans son potiron, on l'enterra
    Et pour épitaphe on écrivit
    Sur la croix ci-gît

    Refrain :
    Jean de la Lune
    Jean de la Lune
    :-)

    ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)