En nog hebben we er genoeg!
Gisteren ging Robin met een vriendinnetje weer aan de slag. Vorig jaar maakten ze samen een hele pan appelmoes (zelf doen alles!).
Nu werden het gedroogde appeltjes. Als het buiten kouder is en de verwarming aanstaat kun je de appelschijfjes ook aan een touwtje boven de verwarming drogen (kijk hier hoe leuk dat staat).
Maar ja het is nu zo lekker weer dat die verwarming helemaal niet aan hoeft! En met kaneel bestrooien is dan misschien ook wat lastig. Nu werden de appeltjes vakkundig in stukjes gesneden, van klokhuis ontdaan.
Even bestrooien met kaneel en dan voorzichtig in de oven zetten.
En heel erg lekker.
In een glazen pot blijven ze heel lang goed. Maar Robin en haar vriendinnetje delen ze vandaag uit in de klas. Het is tenslotte oogsttijd en morgen alweer Michaelsfeest. Daar passen deze appeltjes goed bij.
Hier het uitgetekende recept:
Maar ze kunnen gewoon altijd. Gezond lekkertje voor in de broodtrommel ook.
Wat een leuk verslag van de meiden druk bezig met de appeltjes. Zag je mooie recept tekening al voorbij komen op IG, erg leuk gedaan en knap getekend!!
ReplyDeleteLaat je de oven ook op een kier staan? of is dat niet nodig?
ReplyDelete@Anita; dat hangt denk ik van je oven af. Die van ons gaat uit als je de deur open laat staan!
Deletesupertof!
ReplyDeleteLovely post! Great idea!
ReplyDeleteHave a fabulous weekend!
Hugs and love from Portugal,
Ana Love Craft
www.lovecraft2012.blogspot.com
leuk blogje zo,is dat lekker?ik heb het nog nooit gehad,ga het denk ik ook maar eens proberen.
ReplyDeleteOooh appels daar krijgen we hier in huis nou nooit genoeg van.
ReplyDeleteHadden we maar een appelboom ;)
Appels in kleine schijfjes snijden en in de oven droog bakken doe ik wel eens. Gewoon boven de verwarming drogen heb ik nog nooit geprobeerd. Werkt dat ook gewoon boven de CV? (niet perse een kachel of zo?)