Tuesday, September 06, 2016

Genieten

Weven
Gaat net als het leven
Ook op en neer
Maar ik geniet ervan
Elke keer weer
Met mijn rug naar de stofzuiger die geduldig staat te wachten tot de stekker er in gaat.
Ook achter mij de nog steeds niet opgeruimde ontbijttafel. Maar het uitzicht dat ik hier heb vanuit de serre bevalt mij prima.
Een rustige nazomerse dag, Je voelt het in de lucht. Aangenaam. Ik houd hier zo van.
Graag wil ik van deze dag genieten. Maar er moet ook altijd veel gebeuren. Natuurlijk de kinderen naar school maar die laten altijd zo'n puinhoop achter. En als je dan wat hebt opgeruimd en schoongemaakt dan komen ze al bijna weer thuis om weer opnieuw rommel te maken. Daar zijn ze echt heel erg goed in. Tassen, broodtrommels, jassen als ze die tenminste niet op school hebben laten hangen.
En wel, ik had eigenlijk de tafel helemaal niet op hoeven ruimen want voor ik het weet ontstaat er weer een stil leven van planken, kleverige messen, boterhammen, bekers, stroopstrepen en kaaskorsten...
Het huishouden is een perpetuum mobile. Soms dwing ik mezelf zoals ik eerder al schreef om ruimte in te nemen voor mij alleen.
Al was het maar omdat ik nu weer eens aan iets begonnen ben dat gewoon verschrikkelijk in de weg staat.
Lekker! Nu eerst dan toch opruimen.

2 comments:

 1. Dat ziet er al mooi uit. Ben benieuwd wat het wordt, het is wel groot. Tijd maken voor jezelf, zo belangrijk, toch doen hoor!

  ReplyDelete
 2. Gezellig om te lezen... En wat een leuke plek om te weven...
  Krijg er meteen zin van om dat ook eens te proberen!
  Als kind had ik een mini plastiek weefgetouw en daar heb ik me mee geamuseerd hoor, dus ik kan me voorstellen hoe ontspannend dat is :-)
  Benieuwd naar het eindresultaat!
  Groetjes, Sigrid

  ReplyDelete

Dank voor het achterlaten van een berichtje *
Vind ik leuk :-)